camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Technologie

‘Nieuwe ontslagronde bij Meta op komst’

maandag 13 februari 2023 om 3.25 uur

 Getty Images via AFP

Meta, het moederbedrijf van Facebook, bereidt een nieuwe ontslagronde voor, schrijft de Britse zakenkrant ­Financial Times. Die komt boven op de 11.000 ontslagen die Meta Platforms, dat ook Instagram en Whatsapp bezit, in november ­aankondigde. Topman Mark ­Zuckerberg zei al dat hij van 2023 het jaar van de efficiëntie wilde ­maken.

Maar precies de onzekerheid binnen het bedrijf leidt tot inefficiëntie, schrijft FT op basis van ­Meta-medewerkers. Zo zijn ­sommige afdelingsbudgetten nog niet goedgekeurd, wat normaal voor het einde van het jaar gebeurt. Ook is er nog altijd geen duidelijkheid hoeveel medewerkers bepaalde teams zullen hebben. Daardoor kunnen managers geen plannen maken en gebeurt er momenteel weinig op sommige afdelingen.

Zuckerberg verwachtte dat er door de coronapandemie een ­blijvende verschuiving richting ­online winkelen en -werken zou ­komen en zette daar massaal op in. Maar na de pandemie hernamen veel ­mensen en bedrijven hun ­oude ­gewoonten. Dat was de ­aanleiding om in november 13 procent van het personeel te ontslaan. De nieuwe ontslagronde zou ­komende maand volgen.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers liet Zuckerberg weten managementniveaus te willen schrappen ‘om zo sneller beslissingen te kunnen nemen’. (belga)

Aangeraden

Niet te missen