Foto: reuters

Vier Brit Awards voor Harry Styles

Zaterdagavond kon de voormalige One Direction-zanger Harry Styles al zijn nominaties verzilveren op de 43e Brit Awards. Lost Frequenties, de Belgische dj en muziekproducer Felix De Laet, moest de duimen leggen voor Beyoncé in de categorie ‘beste internationale song’.

De belangrijkste muziekprijzen van het Verenigd Koninkrijk werden zaterdag voor de 43e keer uitgereikt, in The O2 Arena in Londen. Harry Styles was genomineerd in vier categorieën en mocht zaterdag alle vier de beeldjes mee naar huis nemen. Hij won de award voor beste song van het jaar met ‘As it Was’, beste pop-act, artiest van het jaar en album van het jaar, met Harry’s House. ‘Deze avond was erg bijzonder voor mij en ik zal die nooit vergeten’, zei Styles. ‘Ik stel dit heel erg op prijs. Er is geen enkele plek zoals thuis. Ik ben zo trots om een Britse artiest te zijn in de wereld... Zo trots om hier vanavond de Britse muziek te vieren.’

Ook Beyoncé mocht naar huis gaan met twee prijzen. Ze sleepte de award in de wacht in de categorieën ‘internationale artiest van het jaar’ en ‘beste internationale song’ met ‘Break My Soul’. In die laatste categorie was ook de Belgische muziekproducer Felix De Laet genomineerd. De Laet, beter bekend onder zijn artiestennaam Lost Frequencies, stond op de lijst met het nummer ‘Where Are You Now’, dat hij samen met de Britse zanger Calum Scott maakte. Het nummer werd inmiddels al meer dan een miljard keer gestreamd en prijkte in 2022 wekenlang bovenaan de internationale hitlijsten; in het Verenigd Koninkrijk kreeg hij als eerste Belg ooit een nummer één te pakken kreeg.

Bron: blg

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden