Koning Filip krijgt opvallend geschenk van Oekraïense president

Volodimir Zelenski is donderdag ook ontvangen door koning Filip, zo liet het Koninklijk Paleis weten via Twitter. En de Oekraïense president had een opvallend geschenk mee voor onze vorst.

Zelenski was woensdag in Londen en Parijs, donderdag schoof de Oekraïense president mee aan bij de Europese staatshoofden en regeringsleiders in Brussel. Hij sprak ook het Europees Parlement toe. Het doel van zijn reis lijkt duidelijk: de Europese landen om bijkomende militaire steun vragen, vooral in de vorm van gevechtsvliegtuigen.

Video | Van uur tot uur: zo raasde Zelenski door Brussel

Na zijn passage in het Europees Parlement werd Zelenski ook nog ontvangen op het koninklijk paleis, voor een ontmoeting met koning Filip en premier Alexander De Croo (Open VLD). Onze vorst vroeg Zelenski onder meer naar de situatie in Oekraïne en sprak ook de steun van ons land uit.

Tijdens het bezoek gaf Zelenski een geschenk aan koning Filip. Een opvallend cadeau zelfs: de Oekraïense president overhandigde een brokstuk van een Russische SU-25-straaljager die in Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Op het brokstuk hebben Oekraïense piloten de woorden ‘Together we win’ geschreven. ‘Samen winnen we.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden