Foto: © Zoonar/Yulia Babkina

Vlaamse skiër omgekomen na zware val in Oostenrijk

Een 26-jarige man uit Knokke-Heist is dinsdag om het leven gekomen bij een ski-ongeluk in het Oostenrijkse Tirol.

Het slachtoffer uit Knokke-Heist wou dinsdag rond 11.40 uur met enkele vrienden een zwarte piste afdalen ter hoogte van Wiesenalm in Zillertal Arena, een skigebied in Tirol.

Ter hoogte van de Astner-brug ging het fout. ‘Het ging om een gevaarlijk punt, maar onze vriend was helemaal niet roekeloos of haalde geen hoge snelheid’, zegt een van de vrienden. ‘Net na de brug kwam er plots een enorm steil stuk. Door het bruggetje zag je niet hoe gevaarlijk het daar naar beneden ging. Verschillende mensen zijn daar toen gevallen, ik bijna ook.’

De man maakte waarschijnlijk een onfortuinlijke val, en bleef roerloos naast de piste liggen in de diepe sneeuw. Over de omstandigheden bestaat nog veel onduidelijkheid. Er werd nog een reddingsactie op touw gezet, maar alle hulp kwam te laat en de jongeman overleed ter plaatse.

‘Onze vriend was een ervaren skiër die alle voorzorgen nam’, aldus de vriend. ‘Hij droeg een helm en was voorzichtig. Dit is verschrikkelijk.’

Buitenlandse Zaken bevestigt het dodelijke ongeval. ‘We zijn op de hoogte gesteld van het overlijden van een Belg in Oostenrijk. Onze ambassade in Wenen staat in contact met de plaatselijke autoriteiten’, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

De ouders van de man zijn ter plaatse in Oostenrijk.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen