Foto: BELGA

Cathérine Van Eylen ‘herbekijkt’ rol bij vennootschap die factureert aan Anderlecht

Een artikel in weekblad Humo waarin te lezen staat dat Wouter Vandenhaute als niet-uitvoerend voorzitter facturen met grote bedragen aan Anderlecht overschrijft, verhit de gemoederen bij iedereen in en rond de club. Ook VRT reageerde intussen over de betrokkenheid van sportanker Cathérine van Eylen.

In het Humo-artikel wordt een ontluisterend beeld geschetst van de interne keuken van voetbalclub Anderlecht. Wouter Vandenhaute en voormalig ceo Peter Verbeke worden door een anonieme ex-medewerker onder andere ‘les deux psychopathes’ genoemd. Er worden ook vragen gesteld bij de verloning van Vandenhaute. Die zou jaarlijks 500.000 euro factureren aan de club via zijn Huppeldepup nv, een vennootschap op naam van hemzelf en zijn echtgenote, VRT-journaliste Cathérine Van Eylen.

Een sportjournaliste die geld krijgt van een voetbalclub waarvan haar man voorzitter is, roept logischerwijs vragen op. De onthullingen hebben dan ook voor haar gevolgen.

De openbare omroep, de werkgever van Van Eylen, reageerde intussen. ‘Cathérine is vast in dienst bij de VRT en we kennen uiteraard haar band met Wouter Vandenhaute, maar ze is daar altijd heel correct mee omgegaan’, aldus de VRT in een officieel communiqué. ‘En als haar man het onderwerp is van een reportage, laat ze zich vervangen. We zien dus geen deontologische bezwaren. Wel hebben we pas nu vernomen dat Wouter Vandenhaute via nv Huppeldepup facturen stuurt naar Anderlecht. Daarom zal ze haar rol binnen die nv de komende dagen herbekijken.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen