Pasgeboren baby vanonder puin gehaald na aardbeving Syrië

Op sociale media circuleren beelden van omstaanders die in Jenderes, in het noorden van Syrië, een pasgeboren baby vanonder het puin halen. Ook in de Turkse provincie Hatay werd een baby vanonder de brokstukken gehaald na de aardbeving.

In video is te zien hoe het kind door een man wordt weggebracht. Het kind werd geboren onder het puin, zo schrijft de Arabische nieuwszender Al Jazeera Mubasher. De moeder zou, na de geboorte, om het leven gekomen zijn. Het gezin is afkomstig uit Deir Ezzor, een stad in het oosten van Syrië, zegt een familielid aan AFP. Het kind werd naar een ziekenhuis in Afrin gebracht.

Baby en moeder

Ook in Turkije werd een baby vanonder het puin gehaald. De baby, Ayse Vera, werd voorzichtig in een dekentje gewikkeld en door de hulpverleners uit het puin gedragen. Even later volgde haar moeder, de 30-jarige Hulya Yilmaz, die ondersteund moest worden. Ze werden beiden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Pasgeboren baby vanonder puin gehaald na aardbeving Syrië
Hulya Yilmaz wordt door hulpverleners uit het puin geholpen. Foto: getty

Pasgeboren baby vanonder puin gehaald na aardbeving Syrië
Foto: Anadolu Agency via Getty Images

De moeder en haar dochter overleefden meer dan een dag in het donker, gevangen in het puin van hun woning. Het gebouw waar ze woonden, was door de zware aardbeving ingestort.

De reddingswerkers hadden volgens Turkse media een stem gehoord tijdens hun zoekactie. Zo konden ze de twee slachtoffers lokaliseren en uiteindelijk bevrijden. Intussen gaan de reddingsacties voort in het zwaar getroffen gebied.

Pasgeboren baby vanonder puin gehaald na aardbeving Syrië
Foto: getty

De provincie Hatay grenst aan Syrië en werd zwaar getroffen door de aardbevingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen