camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Justitie

Vader familiedrama in Pelt bekend voor verbale agressie

dinsdag 7 februari 2023 om 3.25 uur

De 39-jarige man die zondag zijn ex-vrouw en hun twee kinderen heeft gedood, was bij de politie bekend voor verbale ­agressie en belaging. Het parket van Limburg heeft tegen de vader ook twee keer een procedure tot gedwongen opname opgestart, vanwege zijn psychiatrische voorgeschiedenis. Maar een wets­geneesheer oordeelde telkens dat een collocatie niet nodig was.

De politie was al diverse keren moeten tussenbeide komen bij het Bosnische gezin in Pelt waarbinnen zich zondag een familiedrama afspeelde. Volgens het parket ging het telkens om incidenten van verbale agressie. Er was tot dan geen sprake van ­fysiek geweld. De politie kwam ­ettelijke keren ter plaatse en hoewel er zich geen strafbare feiten hadden voorgedaan, werd iedere keer een proces-verbaal opgesteld. De vader woonde sinds de relatiebreuk in de zomer 2022 niet meer samen met zijn gezin.

In die zomer werd tegen de man ook een proces-verbaal ­opgesteld vanwege belaging. Dat dossier is geseponeerd. Het ­parket zal nu na het familie­drama al die dossiers opnieuw doornemen ‘voor een analyse’.

De slachtoffers zijn de 31-jarige partner van de man, zijn 4-jarig dochtertje en zijn zoontje van 7 maanden. De vader heeft zich van het leven beroofd. (hbvl, blg)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.

Aangeraden

Niet te missen