Foto: reuters
Aardbeving Syrië en Turkije

Zowat 200 Belgen geregistreerd in getroffen regio’s

Voorlopig is er geen info over Belgische slachtoffers die verbleven in het gebied in Syrië en Turkije dat getroffen werd door een zware aardbeving. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er zo’n 200 Belgen in de regio.

Zowat 200 Belgen zijn bij de FOD Buitenlandse Zaken geregistreerd in de door de zware aardbeving getroffen regio in Turkije en Syrië, en een achttal personen heeft aangegeven dat ze momenteel op reis zijn in de regio. Er is geen info over mogelijke Belgische slachtoffers. Dat heeft de FOD maandagochtend aan Belga laten weten.

Buitenlandse Zaken staat via haar posten in Turkije en Syrië permanent in contact met de lokale autoriteiten. De Belgische ambassade in Ankara tracht maandagochtend alle Belgen in de regio te contacteren om zich te vergewissen van hun toestand. Aan alle niet-geregistreerde Belgen die zich in de regio bevinden, wordt ook gevraagd om zich te melden.

Na de dodelijke aardbeving van zondag op maandag in Turkije en Syrië hebben verschillende landen al hulp aangeboden. Behalve Nederland, Italië en Israël, heeft ook België al gemeld klaar te staan om bijstand te bieden

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) liet maandagochtend via Twitter al weten dat België ‘bekijkt wat B-Fast kan betekenen’. ‘Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers en alle mensen in de getroffen regio’, aldus de minister.

Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen