Foto: Belga

Antwerp en Club Brugge scoren niet in matige topper

De topper tussen Antwerp en Club Brugge heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hebben de hoge verwachtingen niet ingelost en moeten vrede nemen met een punt.

Voor de tweede week op rij is Antwerp niet verder dan een brilscore gekomen. De Great Old en Club Brugge maakten er een flauwe topper van met te veel afval en nervositeit. Door de puntendeling behoudt RAFC - dat al drie wedstrijden op rij niet meer kon scoren - wel de zespuntenkloof op blauw-zwart in de strijd om plaats drie.

In de eerste helft kon de topper tussen Antwerp en Club Brugge de verwachtingen niet inlossen. Bij de thuisploeg, die door de hoge blessurelast moest roeien met de riemen die het had, was het vooral uitkijken naar de vervanger van de geschorste Calvin Stengs. Mandela Keita, op deadline day van OHL overgekomen, kreeg de voorkeur op Scott. Ook Scott Parker gooide met Jack Hendry meteen een ‘nieuwkomer’ voor de leeuwen. Als centrumaanvaller koos de Brugse coach voor Noa Lang.

   • Mousa Dembélé | ‘Ik wilde niet meer met pijnstillers of injecties spelen’

De Nederlander, op de korrel genomen door de thuisaanhang, zat in de tang bij Alderweireld en Pacho en moest diep terugzakken om het leer op te eisen. Veel dreiging ging er niet uit van Lang. Maar dat kon gezegd worden van nagenoeg elke speler tussen de lijnen. In 45 minuten tijd konden we slechts drie grote kansen noteren.

Balikwisha ramde, na een lang uitgesponnen aanval en op aangeven van De Laet, een volley huizenhoog over. Even later kon Muja niet voldoende profiteren van slecht uitverdedigen van Odoi. Zijn gekruiste schot werd makkelijk gevangen door Mignolet.

Te weinig tempo

Nee, het tempo zakte steeds verder weg en daar zaten de nervositeit en de hoge foutenlast zeker voor iets tussen. Het spel lag iets te vaak stil na kleine overtredingen of opstootjes. Dat de enige Brugse dreiging er kwam na een stilstaande fase was dan ook geen toeval. Vanaken knalde een afgevallen voorzet van Rits hard op de stevige romp van Alderweireld. Butez was wellicht geklopt.

Na rust kregen we gelukkig wel meteen opwinding. Mignolet kreeg een schot van Janssen niet onder controle en in de nabeurt leek Ekkelenkamp foutief te worden afgestopt door Mechele. Scheidsrechter D’hondt zag er geen fout in, de VAR evenmin. Het was een hoopgevend moment, toch bleef de spektakelwaarde te laag.

Dé kans voor De Laet

Kerk, bij de rust ingevallen nadat Muja zich aan de schouder had geblesseerd, kwam twee keer in schietpositie. Eerst miste hij zijn schot volledig na een goede voorzet van Janssen. Op het slotkwartier besloot hij onbesuisd, terwijl er enkele ploegmaats mee waren opgerukt. Na negentig minuten kon de Nederlandse nieuwkomer wel De Laet bedienen. Zijn volley ging maar net over. Het was dé kans van de wedstrijd, maar ze bleef onbenut en zo wacht Antwerp al drie wedstrijden op een doelpunt. Dat er na het laatste fluitsignaal nog een opstootje volgde, was typerend voor de match.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen