Foto: Fred Debrock

Nieuwe editie van Gent Jazz in 2023

Er zal deze zomer toch een editie van Gent Jazz georganiseerd worden. Dat bevestigt de nieuwe eigenaar donderdag aan Belga.

Het zomerfestival ging eind vorig jaar failliet, maar drie weken geleden kocht organisator Greenhouse Talent de naam en andere rechten. Het personeel ging op in het bedrijf en gesprekken met partners werden opgestart.

Eigenaar Pascal Van De Velde bevestigt nu dat er voldoende garanties zijn om een editie in 2023 aan te kondigen. Waarschijnlijk vindt het festival plaats in de eerste twee weken van juli, op de vertrouwde Bijlokesite. Meer details volgen later op een persconferentie.

De Stad Gent reageert donderdag dat de Bijlokesite principieel is toegezegd voor het evenement. Schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD) is ‘verheugd dat Gent Jazz zo snel een doorstart kan maken’. ‘Dit is het best denkbare scenario voor onze stad en alle muziekliefhebbers.’

Gent Jazz werd in 2002 voor het eerst georganiseerd onder de naam Blue Note Festival. Sinds 2008 is het onder de naam Gent Jazz Festival uitgegroeid tot een vaste waarde, die om en bij de 40.000 liefhebbers van jazz en populaire muziek aantrekt. De editie van komende zomer wordt de 21ste van Gent Jazz.

Of ook het Antwerpse festival Jazz Middelheim een doorstart maakt, is nog niet duidelijk.

Greenhouse Talent werd in 2004 opgestart als eenmanszaak door Pascal Van De Velde, die nog steeds zaakvoerder is. Het is uitgegroeid tot een bedrijf­ met veertig vaste medewerkers dat actief is als concert­organisator, promotor en boekingskantoor. De firma heeft ervaring met grote projecten: af­gelopen zomer organiseerde ze de concerten van The Rolling Stones in het Koning Boudewijnstadion in Brussel en van Rammstein in Park De Nieuwe Koers in Oostende.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen