Marc Tarabella verliest onschendbaarheid in Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft de parlementaire onschendbaarheid van PS’er Marc Tarabella en Italiaan Andrea Cozzolino opgeheven. Tarabella kwam zelf naar het Europees Parlement om zijn immuniteit weg te stemmen.

Met een duidelijke meerderheid werd in de plenaire zitting van het Europees Parlement gestemd om de onschendbaarheid van Tarabella en Cozzolini op te heffen. De stemming gebeurde via handopsteking, een iets snellere procedure die wordt toegepast wanneer de uitkomst duidelijk is. Tarabella kwam zelf opdagen en keurde de opheffing mee goed. ‘Ik ben onschuldig’, houdt hij vol. ‘Daarom heb ik geen onschendbaarheid nodig’, liet Tarabella eerder al weten. Dinsdag stuurde de parlementaire commissie al aan op die beslissing door het voorstel unaniem goed te keuren.

De vraag om de onschendbaarheid op te heffen komt van het Belgische gerecht. Ze kadert in het onderzoek naar mogelijke corruptie in het Europees Parlement, waarbij de namen van Qatar en Marokko vielen. Tarabella en Cozzolino ontkennen dat ze zich hebben laten omkopen.

Marc Tarabella verliest onschendbaarheid in Europees Parlement
Marc Tarabella vandaag in Brussel. Foto: AFP
Marc Tarabella verliest onschendbaarheid in Europees Parlement
Tarabella stemde zelf voor de opheffing van zijn immuniteit.


Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen