Foto: rr

Bewoners vinden koffer met enkel romp in beruchte garagebox in Deurne

In de kelderverdieping van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne zijn vrijdagavond lichaamsresten aangetroffen. Dat bevestigt het Antwerps parket, dat een moordonderzoek is gestart. Volgens verschillende buren is de kelderverdieping van het gebouw een hotspot voor druggebruikers en andere ongewenste gasten.

De politie kwam vrijdagavond rond 20 uur ter plaatse en stelde meteen een veiligheidszone in. Later werd de ingang van het gebouw, dat tien appartementen en een handelszaak telt, afgeschermd met een zeil. Ook vuilzakken en een koffer die op de stoep stonden, werden afgeschermd. Rond 22 uur kwamen het gerechtelijk lab, de wetsdokter en de onderzoeksrechter ter plaatse voor verder onderzoek.

   • Drugsbaron ‘Patje Haemers’ krijgt dertien jaar cel voor smokkel van zes ton cocaïne

Het Antwerps parket bevestigt dat er lichaamsdelen zijn gevonden in een pand aan de Bischoppenhoflaan in Deurne. ‘In de kelder zijn menselijke resten aangetroffen’, vertelt Lieselotte Claessens, woordvoerder van het Antwerps parket. Het zou gaan om een lichaam, zonder hoofd of ledematen, dat in een reiskoffer zat, weet Gazet van Antwerpen.

‘Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor moord die samen met het gerecht vrijdagavond nog eens ter plaatse is gegaan.’ Het parket wenst voorlopig niet verder te communiceren om het onderzoek niet te belemmeren.

Bewoners vinden koffer met enkel romp in beruchte garagebox in Deurne
Foto: rr

Kast verhuizen

Volgens Gazet van Antwerpen werden de lichaamsresten aangetroffen toen een van de bewoners een kast wilde verhuizen naar de kelder. In zijn berghok stond een onbekende koffer. In die koffer trof de verbouwereerde bewoner lichaamsresten aan. Het zou gaan om een menselijke romp, een bovenlichaam zonder hoofd, armen en benen. De bewoner heeft onmiddellijk de politie verwittigd.

Beruchte omgeving

Een buurtbewoonster zegt dat de omgeving rond het appartementsgebouw al jarenlang berucht is in de buurt. ‘We hebben een tijd geleden al eens veel overlast gehad van druggebruikers die zich ophielden in de kelderruimte, die opgedeeld is in verschillende garageboxen. Vorige week nog heb ik ongewenste gasten weggejaagd’, vertelt de vrouw anoniem. Een andere bewoner bevestigt dat de kelderverdieping een ‘verschrikkelijke duiventil’ is met ‘prostituees, druggebruikers en andere lavelozen’ die komen en gaan.

De bewuste kelder is zo’n honderd meter lang, onderverdeeld in kleine, afgesloten ruimtes per appartement.

Wapens

De garageboxen aan de Bisschoppenhoflaan verschenen eerder al een paar keer negatief in het nieuws. Zo vond de politie in 2019 tijdens een drugsonderzoek in een van de boxen vijf automatische wapens type Kalashnikov, een automatisch wapen met geluiddemper, een halfautomatisch wapen, acht laders en een grote hoeveelheid munitie. De wapens behoorden toe aan drugscrimineel Niels D.C., ook wel ‘de Garnaal’ genoemd, die de box had gehuurd en gebruikte als opslagplaats voor wapens.

In 2010 kwam de politie bij toeval maar liefst 12.000 stukken vuurwerk en rookbommen tegen in de kelder. Een 30-jarige Nederlander huurde daar een box om vuurwerk op te slaan met oog op de feestdagen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen