Foto: belga

Alexander Blockx beleeft met kwalificatie voor juniorenfinale Australian Open ‘een droom’

Alexander Blockx speelt zaterdag de finale van het juniorentoernooi op de Australian Open. De zeventienjarige Antwerpenaar, het derde reekshoofd, versloeg vrijdag in de halve finale zijn Chinese leeftijdsgenoot Zhou Yi met 6-4 en 6-1.

‘Ik ben heel gelukkig met deze overwinning en mijn plaats in de finale’, reageerde de nummer tien op de ITF-ranking. ‘Het is een droom. Bovendien mag ik aantreden in de Rod Laver Arena. Dat is heel leuk en een grote eer.’

Om de Chinees te verslaan, wilde Blockx vanaf de eerste bal dominant spelen vanaf de baseline en agressiviteit tonen. ‘Ik denk dat ik dat plan goed heb uitgevoerd’, vervolgde hij. ‘Al was niet alles geslaagd in de eerste set. Ik maakte enkele kleine foutjes, sommige ballen gingen net buiten. Maar het vervolg was veel beter en hij vond geen oplossingen. Het is een prettig gevoel.’

Linkshandige tegenstander

Zaterdag (om 3.30 uur Belgische tijd) speelt Blockx om de titel in Melbourne tegen zijn Amerikaanse leeftijdsgenoot Learner Tien (ITF 27), van wie hij vrijdag de dubbelfinale verloor.

‘Tien is linkshandig, wat een zekere aanpassing vraagt’, legt zijn coach Philippe Cassiers uit. ‘Hij heeft altijd goeie matchen gespeeld tegen dat soort jongens. Een van zijn lievelingsslagen is een gekruiste forehand, die dan in de backhand van de tegenstander belandt. Tien wil het spel dicteren met zijn forehand, die hij heel hard slaat. Verder is het een speler die nog wat onregelmatig is. Hij kan vier of vijf prachtige punten maken en dat laten volgen door twee of drie onbegrijpelijke fouten. De sleutel voor Alexander wordt dus om solide te zijn.’Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen