camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

industrie

Dow schrapt banen wegens dure energie in EU

vrijdag 27 januari 2023 om 3.25 uur

 reuters

Het Amerikaanse chemiebedrijf Dow wil met een herstructureringsplan wereldwijd zowat 2.000 banen schrappen. Bepaalde sites zullen dichtgaan, vooral in Europa. Het plan moet een besparing van bijna 1 miljard dollar (918 miljoen euro)  in 2023 opleveren, kondigde het bedrijf donderdag aan. Bepaalde sites moeten sluiten om competitief te blijven en de kosten te optimaliseren, klinkt het.

   • ‘In een economische storm is het ieder voor zich’

Het bedrijf kampt in Europa vooral met de hoge energiekosten, zegt ceo Jim Fitterling. Hij wil besparen op de kosten voor logistiek en grondstoffen.

In het eerste kwartaal verwacht Dow 550 miljoen tot 725 miljoen dollar kosten verbonden aan de besparingsplannen in te boeken. Het gaat dan om ontslagpremies, kosten verbonden aan sluitingen of afschrijvingen.

Dow telt volgens de laatste gegevens wereldwijd meer dan 37.800 medewerkers in 31 landen. Het bedrijf is in een rist Europese landen actief, onder meer Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, maar ook in de Lage Landen.

Zo telt Dow volgens de bedrijfswebsite ongeveer 4.000 medewerkers op acht grote locaties in België en Nederland, waaronder zes productiesites. In België heeft het chemiebedrijf vestigingen in Antwerpen en Zwijndrecht, alsook in ­Tertre en Seneffe, beide in Henegouwen. In Brussel is er een kantoor. (belga)

Aangeraden

Niet te missen