Foto: AP
Duitsland

Twee doden bij een mesaanval op trein in Duitsland

In een trein in de buurt van Brokstedt viel een man zijn medepassagiers aan. Twee mensen kwamen om. Nog eens vijf mensen raakten gewond.

In een trein tussen het Duitse Kiel en Hamburg heeft een man ten minste twee passagiers dodelijk verwond. Dat is bevestigd door de politie en de Duitse minister van Binnenlandse Zaken van Sleeswijk-Holstein, Sabine Sütterlin-Waack. Volgens haar zouden er ook meerdere mensen geblesseerd zijn. Er zouden drie zwaargewonden en vier lichtgewonden gevallen zijn.

Volgens de eerste berichten viel een man woensdag rond 15 uur de passagiers aan met een mes net voordat de trein het station van Brokstedt binnenreed. Het zou, volgens Der Spiegel, gaan om een man van middelbare leeftijd. Politieagenten arresteerden hem kort na de aanval in Brokstedt. Ook de dader raakte zelf gewond.

Een politiewoordvoerster in Itzehoe zei het nog onduidelijk was waarom de man passagiers aangevallen had. De rechercheurs gaven aanvankelijk geen informatie over het waarom van de aanval. Het treinverkeer tussen Wrist en Brokstedt ligt momenteel stil.

Bron: Spiegel, Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen