Foto: belga
Ook dat nog

Nederlandse vlag hangt omgekeerd bij bezoek Rutte aan premier De Croo

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een werkbezoek gebracht aan het kabinet van premier Alexander De Croo. Bij de foto’s van dat bezoek valt een pijnlijk foutje op: de vlag van Nederland hangt omgekeerd.

Een omgekeerde Nederlandse vlag, die zag je de afgelopen maanden wel vaker. Maar dat was in beelden van boerenprotest tegen de Nederlandse overheid, of van optochten tegen de coronamaatregelen, en niet in deze context. Bij een werkbezoek van de Nederlandse premier Mark Rutte aan de Wetstraat 16 bleek de vlag, die naast een Belgische en een Europese vlag hing, ook omgekeerd te hangen. Een nogal gênant foutje.

Rutte is in Brussel om de Europese Raad van 9 en 10 februari voor te bereiden. Die extra top is er gekomen op initiatief van Nederland en is bedoeld om de groeiende migratieproblemen in de EU te bespreken. Rutte heeft ook nog een afspraak met de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

De foto’s met de omgekeerde vlag werden zowel door premier De Croo als Rutte gedeeld op Twitter. Voor de goede orde: de Nederlandse vlag heeft drie horizontale kleuren, en rood staat bovenaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen