Omstander filmt hoe politie verdachte van schietpartij met zeven doden inrekent

Bij twee schietpartijen in Half Moon Bay, zowat 45 kilometer ten zuiden van San Francisco, zijn minstens zeven personen om het leven gekomen. Het is de tweede grote schietpartij in de staat Californië in drie dagen tijd.

De schietpartij zou zich hebben afgespeeld op twee locaties. Op een eerste locatie werden vier doden aangetroffen. Later werden op een andere plaats in de buurt nog eens drie lichamen aangetroffen. Daarnaast is nog een persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Die wordt momenteel verzorgd in het ziekenhuis.

Een 67-jarige verdachte, die geïdentificeerd werd als Zhao Chunli, werd opgepakt. Hij zou een werknemer geweest zijn op een van de locaties waar hij het vuur opende. Bij zijn arrestatie toonde de man geen verzet. De politie kon de man inrekenen op een parking en meldt dat hij meewerkt aan het onderzoek. Bij zijn arrestatie had hij een halfautomatisch wapen bij zich.

Het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk. Wel zou de man alleen gehandeld hebben. De FBI zal de politie bijstaan in hun onderzoek.

De schietpartij komt er amper twee dagen na de dodelijke schietpartij in Monterey Park, ook in de staat Californië. Daarbij kwamen elf personen om het leven kwamen. De gouverneur van de staat, de Democraat Gavin Newsom, heeft het over ‘een tragedie bovenop een tragedie’.

Hoe komt het dat veel Amerikanen, ondanks de talrijke schietpartijen, zo verknocht zijn aan hun wapens?

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden