Foto: AFP

Verdachte schietpartij dood teruggevonden nabij Los Angeles

De schutter die ervan verdacht wordt zaterdagavond tien mensen te hebben gedood in een voorstad van Los Angeles, is zondag dood teruggevonden in zijn wagen. Dat bevestigde de lokale politie, nadat een voertuig was aangetroffen in Torrance, een tiental kilometer ten zuiden van Los Angeles.

Het gaat om een 72-jarige man die werd geïdentificeerd als Huu Can Tran. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.

‘De verdachte vertoonde een schotwond en werd ter plaatse dood verklaard’, verklaarde politiekorpschef Robert Luna. ‘Ik kan bevestigen dat er geen andere verdachte is voor deze schietpartij’, vervolgde Luna.

   • Klopjacht op man die tien mensen doodschoot nabij Los Angeles

Het motief van de verdachte, een man van Aziatische afkomst, is nog niet bekend.

Hij schoot volgens ooggetuigen in een nachtclub op willekeurige mensen en vluchtte. Zo’n twintig minuten later werd even verderop, in Alhambra, door dezelfde verdachte ook geprobeerd een aanval te plegen. Maar die werd afgeslagen door omstanders en ze konden ook een wapen afnemen.

Politiekorpschef Robert Luna noemt het een van de ‘gruwelijkste zaken’ in zijn regio. Met vijf dode vrouwen en vijf dode mannen gaat het om de dodelijkste schietpartij sinds Uvalde vorig jaar, toen op die plaats in Texas negentien kinderen en twee leerkrachten om het leven werden gebracht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden