Foto: BELGA

Elise Mertens stoot door naar kwartfinales in dubbeltoernooi Australian Open

Elise Mertens heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van het vrouwen dubbelspel op de Australian Open, samen met haar dubbelpartner Storm Hunter. Alison Van Uytvanck kon zich eerder vandaag niet plaatsen met haar dubbelpartner.

Elise Mertens en de Australische Storm Hunter versloegen in de derde ronde de Zwitserse Viktorija Golubic en de Roemeense Monica Niculescu. Het werd twee keer 6-2 in de slotwedstrijd van de dag in de Rod Laver Arena in Melbourne. Het duel duurde ruim een uur.

Mertens en Hunter, die het vierde reekshoofd vormen, spelen om een plaats in de halve finales tegen de Oekraïense Marta Kostyuk en de Roemeense Elena-Gabriela Ruse.

De 27-jarige Mertens won de Australian Open in het vrouwen dubbel al een keer. Twee jaar geleden triomfeerde ze ‘down under’ samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Die schakelde de Limburgse zaterdag uit in de derde ronde van het enkeltoernooi.

Alison Van Uytvanck heeft zich maandag dan weer niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het dubbelspel. Samen met de Oekraïense Anhelina Kalinina leed de 28-jarige Vlaams-Brabantse in de derde ronde een nederlaag (6-3, 7-5) tegen de Chinese Yang Zhaoxuan en de Taiwanese Chan Hao Ching, de elfde reekshoofden in Melbourne.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen