Foto: Stefaan Beel
Justitie Femicide

Vrouw overleden bij familiedrama in Roeselare

Bij een familiedrama in Roeselare is zondagochtend een 75-jarige vrouw om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Haar 85-jarige man is aangehouden op verdenking van moord.

Bij een familiedrama in Roeselare is zondagochtend een 75-jarige vrouw om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Haar 85-jarige echtgenoot werd gearresteerd op verdenking van moord.

De feiten werden zondagochtend kort voor 11 uur ontdekt in De Gotelaar in Roeselare. Een 85-jarige man zou in hun woning zijn 75-jarige partner hebben doodgeschoten. Wellicht probeerde de verdachte daarna zelfmoord te plegen, want volgens het Kortrijkse parket ging het om een familiedrama. Daarover werd echter nog niet gecommuniceerd. Het parket kon wel al kwijt dat de tachtiger zelf niet gewond raakte.

Onderzoeksrechter

Naar aanleiding van de feiten werd een gerechtelijk onderzoek gevorderd onder leiding van een onderzoeksrechter. Een wapendeskundige en een wetsdokter werden ter plaatse gestuurd om de precieze omstandigheden van het schietincident te onderzoeken. Later zal de onderzoeksrechter ook zelf nog ter plaatse komen in de woning in Roeselare.

De schutter werd gearresteerd op verdenking van moord. Waarschijnlijk zal hij maandag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, die dan over zijn eventuele aanhouding zal moeten beslissen.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op het nummer 1813 of op de website van de Zelfmoordlijn.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen