Foto: ap

Catalaanse politie neemt Dani Alves in hechtenis voor vermeende aanranding

De Braziliaanse voetballer Dani Alves werd vrijdag aangehouden door de politie in Les Corts, een district in Barcelona. Dat bevestigde een woordvoerder van de Catalaanse politie, de Mossos d’Esquadra, aan het Franse persbureau AFP. De 39-jarige Alves wordt beschuldigd van aanranding.

Alves meldde zich vrijdagochtend na een dagvaarding aan het commissariaat van Les Corts. De politie nam hem in hechtenis en Alves werd overgebracht naar de rechtbank, waar hij verantwoording zal afleggen bij een rechter.

Vorige week dinsdag raakte bekend dat het gerecht in Barcelona een onderzoek opende naar een vermeende aanranding door Dani Alves. De oud-speler van FC Barcelona zou in de nacht van 30 op 31 december ongevraagd een vrouw onder haar ondergoed hebben betast in een bekende nachtclub in Barcelona. De vrouw diende een klacht in op 2 januari.

Alves, die vorige maand nog actief was met Brazilië op het WK in Qatar, ontkent de beschuldigingen categoriek. Hij verspreidde via de Spaanse tv-zender Antena 3 een videoboodschap waarin hij aangaf ‘niet te weten om welke vrouw het gaat’. ‘Ik was aan het dansen en had het naar mijn zin zonder iemand lastig te vallen’, zei hij.

Alves is momenteel aan de slag bij de Mexicaanse club UNAM Pumas. Hij bracht eind december enkele dagen vakantie door in Barcelona, vooraleer terug te keren naar Mexico. Alves kwam in twee periodes (2008-2016 en 2021-2022) uit voor FC Barcelona. Verder speelde hij in zijn carrière ook voor Sevilla, Juventus, PSG en Sao Paulo FC.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden