Bussen in Limburg rijden weer

Er hebben in de provincie Limburg een tijdlang geen bussen van De Lijn gereden. Dat heeft de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij vrijdag rond 13 uur bekendgemaakt via Twitter. Rond 14u.30 reden de bussen weer uit.

‘Vanwege de extreme weersomstandigheden in de provincie Limburg rijden onze bussen voorlopig niet meer uit in deze provincie’, meldt De Lijn op Twitter.

Na een drukke ochtendspits met sneeuw en hagel bleef het aardig sneeuwen, vooral in Limburg.

Het KMI heeft nog tot zaterdagmiddag code geel afgekondigd voor gladheid. In de meeste provincies is er vrijdagmiddag wel een korte onderbreking van de KMI-waarschuwing, maar in Limburg, Antwerpen en ook in Luik en Luxemburg blijft code geel gelden tot zaterdag 11 uur. Alleen aan de kust geldt code geel pas vanaf 2 uur ’s nachts op zaterdag, tot 11 uur.

Sinds 14.30 uur kunnen de bussen van De Lijn weer uitrijden. Dat heeft de vervoersmaatschappij laten weten. Het sneeuwt niet meer in de provincie, en de dooi is ingezet.

‘We achten het voldoende veilig om weer uit te rijden’, zegt woordvoerder Frederik Wittock. Hij verwacht geen problemen voor leerlingen die van school terugkeren.

In het begin van de namiddag reden er geen bussen van De Lijn uit vanwege de ‘extreme weersomstandigheden’. Chauffeurs van de openbaarvervoermaatschappij die onderweg waren, mochten zelf een inschatting maken van de veiligheidssituatie.

In andere provincies zijn er geen problemen, aldus De Lijn.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen