camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

sociale media

Donald Trump vraagt Facebook-account terug

donderdag 19 januari 2023 om 3.25 uur

 AP

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft dinsdag aan Facebook gevraagd om zijn account te herstellen. Dat bericht de website NBC News. Trump werd na de ­bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 van Twitter en Facebook gebannen.

Meta, zoals het bedrijf achter Facebook nu heet, bande Trump aanvankelijk voor onbepaalde tijd, maar kleefde daar later een termijn van twee jaar op. Die periode is eerder deze maand afgelopen en het bedrijf zou zich in de komende ­dagen uitspreken over een even­tuele verlenging van de schorsing.

Trump dingt opnieuw naar het presidentschap, maar die campagne loopt voorlopig niet zo vlot. Dat hij zelf expliciet zijn Facebook-account terugvraagt, laat vermoeden dat hij via sociale media hoopt zichzelf weer wat meer in de kijker te werken.

Volgens NBC News zal Trump binnenkort ook weer gaan tweeten. Twitter bande hem levenslang, maar de nieuwe eigenaar Elon Musk maakte die beslissing in november ongedaan. Trump mag dus weer tweeten, maar heeft dat nog niet gedaan. Naar eigen zeggen omdat hij zijn eigen app, Truth ­Social, verkiest. (dod)

Aangeraden

Niet te missen