Foto:  Bart Dewaele

Oud-rijkswachter Robert Beijer in Thailand opgepakt in onderzoek Bende van Nijvel

In Thailand is oud-rijkswachter Robert Beijer opgepakt na een huiszoeking in zijn woning in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Het was de RTBF die het nieuws meldde en het werd aan De Standaard bevestigd.

De huiszoeking vond plaats in het huis van Beijer in Pattaya. Een Belgische delegatie bestaande uit politiemensen, onderzoeksrechter Martine Michel en een federaal magistraat, is al een aantal dagen ter plaatse. De huiszoeking en arrestatie lijken een van de laatste kansen om een doorbraak te forceren in het onderzoek naar de Bende van Nijvel.

Beijer zelf werd opgepakt door de Thaise autoriteiten omdat tijdens de huiszoeking aan het licht kwam dat hij illegaal in het land verbleef. Daarnaast worden hem ookverschillende financiële inbreuken ten laste gelegd, vernam De Standaard.

Geen bewijs

Robert Beijer en de Bende Van Nijvel zijn sinds de jaren 80 vaak in één adem genoemd. Maar tot vandaag is er geen bewijs gevonden dat hij er iets mee te maken heeft. Zelf heeft hij zijn betrokkenheid altijd ontkend in tientallen interviews en zelfs in een boek. Beijer en zijn toenmalige kompaan bij de rijkswacht, Madani Bouhouche, pleegden in de jaren 80 verschillende criminele feiten, maar hun betrokkenheid bij de Bende hebben ze altijd ontkend.

Eind 2017 noemde de broer van wijlen rijkswachter Christian Bonkoffsky – heel even de vermeende Reus van de Bende van Nijvel – Beijer nog als een van de mannen die hij samen met zijn broer had gezien ten tijde van de aanslagen. Het was de zoveelste keer dat ex-rijkswachter werd genoemd in het Bende-dossier. Maar ook deze keer was het een maat voor niets. Bonkoffsky vroeg een confrontatie, Beijer stemde toe, maar die kwam er uiteindelijk niet. Volgens het gerecht omdat de kans op succes of een doorbraak nihil zou zijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden