Foto:  EPA-EFE

Pijnlijke exit Rafael Nadal: geblesseerde Spanjaard kansloos uitgeschakeld in tweede ronde

Rafael Nadal is op de Australian Open in de tweede ronde uitgeschakeld door de Amerikaan Mackenzie McDonald. De 36-jarige titelverdediger blesseerde zich aan het einde van de tweede set en kon daarna haast niet meer lopen.

De blessuregevoelige Nadal haalde het in de eerste ronde nog vrij makkelijk van de jonge Brit Jack Draper. Maar zijn fysieke toestand baarde toen al zorgen.

In de tweede ronde liep het al snel mis. De eerste set tegen McDonald ging verloren, op het einde van de tweede set verstapte hij zich. De 36-jarige Nadal werd bij 4-3 in de tweede set door zijn Amerikaanse tegenstander de hoek ingestuurd en Nadal probeerde de bal te halen door zich te strekken. Bij het reiken naar de bal liep de Spanjaard een blessure op. Met een bezorgde grimas bleef hij vervolgens bij de boarding staan en hij greep naar zijn linkerbovenbeen en linkerheup.

Nadal stond toen met een break achter in de tweede set. Na een behandeling buiten de baan pakte Nadal zijn racket weer op, tot genoegen van het publiek, maar hij bewoog slecht. Met risicovol en agressief tennis hield Nadal nog lange tijd stand in de derde set, maar bij 5-5 werd hij gebroken. McDonald serveerde het duel vervolgens eenvoudig uit. Eindstand 4-6, 4-6 en 5-7, een pijnlijke exit voor Nadal, de nummer twee van de wereld.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen