Foto:  BELGA

Overtuigend Union scheurt zich af van Antwerp na rasechte topper

Union heeft zich steviger op de tweede plaats in het klassement genesteld dankzij een overtuigende 2-0-zege thuis tegen Antwerp. De kloof met de Great Old bedraagt nu zes punten, Union blijft zo keer op keer bevestigen als topclub. Dit team moet echt van niemand schrik hebben.

Zou het NY Red Bull kunnen verleiden om de hoofdprijs te betalen? Feit is dat Dante Vanzeir tegen Antwerp reeds zijn tiende competitiedoelpunt voor Union maakte dit seizoen. Na een ongelukkige baltoets van Muja, zette Teuma Vanzeir met een kopbal alleen voor Butez. De spits - die dus in de nadrukkelijke belangstelling van de Amerikaanse ploeg staat - twijfelde niet (1-0).

Union had in de beginfase weinig de bal – slechts 39 procent balbezit na 45 minuten -, maar het voetbalde wel de beste mogelijkheden bij elkaar. Lazare besloot naast en Sykes kopte op Butez. Achterin hadden de Antwerp-verdedigers dan weer de handen vol met Victor Boniface. De aanvaller was een gesel voor Toby Alderweireld en maats: sterk lijf, goede voetjes. Het is knap van de Union-scoutingscel dat het zo een speler wist te ontdekken.

Antwerp kon te weinig gevaarlijk zijn voor de pauze. Een kopballetje van De Laet ging voorlangs, Balikwiska trapte naast. Stengs, de uitblinker van de voorbije weken, kreeg de machine niet aan de praat op het middenveld. Na de rust bleef Antwerp wel op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar ook aan de overzijde moest Butez Sykes tot twee keer toe van de 2-0 houden. En in tegenstelling tot de eerste helft, liet ook ook Vanzeir het scoren na.

De tweede helft was er één met veel overtredingen en vooral heel wat discutabele scheidsrechterlijke beslissingen. Antwerp wilde een penalty – tevergeefs -, bij Union ging de bal wél op de stip na handspel van Janssen. Teddy Teuma miste niet: 2-0 voor de vicekampioen. Union is nu reeds vijftien wedstrijden ongeslagen tegen Belgische clubs. In de stand volgt Antwerp op zes punten. Het beloven sowieso boeiende halve finales in de beker te worden tussen de twee clubs.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen