Foto:  BELGA

AA Gent trekt felbevochten overwinning over de streep tegen Kortrijk

Een deugddoende overwinning na de bekerblamage. In een prangende partij lukte het AA Gent om Kortrijk van zijn 9 op 9 te houden. Aanvaller Hugo Cuypers was met twee treffers opnieuw van goudwaarde bij de thuisploeg (2-1).

Een must-win, zo had Hein Vanhaezebrouck de thuiswedstrijd tegen Kortrijk vooraf genoemd. Meteen voegde zijn spelers ook de daad bij het woord. Na amper zeven minuten kwam een listige vrije trap van De Sart bij Cuypers terecht. De Gentse topschutter bleef rustig en verstuurde een schicht buiten het bereik van doelman Vandenberghe (1-0). Bij de eerste mogelijkheid maakte Kortrijk gelijk: een vrije trap van Selemani werd door Watanabe tegen het net gewerkt. Het Kortrijks feestje werd echter even snel weer afgevlagd.

Gent kende een droomstart, maar het kreeg na een kwartier ook meteen een serieuze opdoffer te verwerken. Odjidja moest geblesseerd het veld verlaten. De thuisploeg bleef de eerste helft nog het hoge woord voeren, maar werd nadien geremd wanneer de wissel van de wacht zich volledig voltrok. Storck bracht Bruno en Wasinski in de ploeg. Castro-Montes verving bij de thuisploeg dan weer Nurio. En net na de rust moest ook een gehavende Samoise de strijd staken.

Het potje stratego in de dug-out kwam het Gentse samenspel allesbehalve ten goede. Kortrijk sloop langzamerhand opnieuw in de partij, maar de bezoekers kregen na 70 minuten spelen toch het spreekwoordelijke deksel op hun neus te verwerken. Andermaal kwam de verlossing van Cuypers, die zijn elfde van het seizoen netjes op het bord prikte na een uitstekende combinatie.

AA Gent trekt felbevochten overwinning over de streep tegen Kortrijk
Foto:  BELGA

Op één punt van Club Brugge

De Buffalo’s leken hun schaapjes op het droge te hebben, maar toen de pas ingevallen De Neve de bal tot bij Bruno duwde, werd het zowaar meteen ook 2-1. De thuissuporters in de Ghelamco Arena moesten nadien tien minuten hun adem inhouden. Selemani probeerde het nog eens vanuit de tweede lijn, maar ook zijn poging bracht geen zoden aan de dijk. Het slotoffensief van Kortrijk kreeg ultiem nog een knauw wanneer Sych zich zwaar blesseerde aan zijn knie.

De Buffalo’s sleepten - na zeven minuten tijd en een grote misser van de doorgebroken Salah - zo alsnog drie belangrijke punten over de streep. De thuisploeg sluipt na vanavond tot op één punt van Club Brugge en de vierde plaats. KV Kortrijk blijft op zijn beurt net boven de degradatiestreep bengelen.

AA Gent trekt felbevochten overwinning over de streep tegen Kortrijk
Foto:  BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen