Foto: reuters

Meer geheime documenten van president Biden gevonden

Medewerkers van de Amerikaanse president Joe Biden hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden op een plaats waar die niet thuishoorden. Dat melden Amerikaanse media.

De papieren werden ontdekt op een andere plaats dan de documenten die in een voormalig kantoor van de president bij een denktank in Washington werden aangetroffen.

Maandag raakte al bekend dat Biden een klein aantal – media hadden het over een tiental – geheime documenten uit zijn tijd als vicepresident onder Barack Obama bewaarde in een privékantoor bij een denktank. Biden was naar eigen zeggen verrast over de vondst, maar beloofde zijn medewerking bij het onderzoek.

Na de eerste vondst in november gingen medewerkers van Biden nog op andere plaatsen op zoek naar documenten. De inhoud van de bijkomende documenten is onduidelijk, net als waar en wanneer ze werden gevonden.

Het incident is voor Biden politiek erg vervelend. Zijn voorganger Donald Trump raakte immers verwikkeld in een schandaal rond geheime documenten die werden aangetroffen op plaatsen waar ze niet hoorden te liggen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen