Geïrriteerde Poetin haalt publiekelijk uit naar minister: ‘Hou je me voor de domme?’

De Russische president Vladimir Poetin raakte woensdag geïrriteerd tijdens een online vergadering met zijn ministers. De vicepremier en minister van Industrie en Handel, Denis Mantoerov, kreeg de volle laag omdat hij er niet in geslaagd was om nieuwe contracten te sluiten voor de bouw van militaire en civiele vliegtuigen. ‘Je doet er veel te lang over’, klaagde Poetin.

De beelden werden gepubliceerd door het Russische staatsagentschap Ria Novosti. Tijdens de eerste ministersvergadering van het jaar ontstond er een discussie tussen Poetin en Mantoerov, over de vraag of er al nieuwe contracten waren voor de bouw van vliegtuigen. De Russische vicepremier beweerde van wel, maar Poetin wou dat niet geloven.

Mantoerov krijgt nu een maand de tijd om de zaak af te handelen. Hij moet de bouw van civiele en militaire vliegtuigen in goede banen leiden, maar door sancties van westerse bedrijven is dat geen evidente zaak.

Het is niet de eerste keer dat Poetin zich ongeduldig toont tegenover zijn regeringsleden. Een maand geleden bracht Poetin een bezoek aan de Krimbrug. Vicepremier Marat Kusnullin briefde de president toen over de herstellingswerken, maar de president liet duidelijk verstaan dat die iets sneller mogen gaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen