Foto:  belga

Europarlementslid Marie Arena (PS) stapt op als voorzitter subcommissie Mensenrechten

Het Belgische Europarlementslid Marie Arena (PS) stopt als voorzitter van de subcommissie Mensenrechten van het Europees Parlement (DROI). Ze doet dat naar aanleiding van het onderzoek naar omkoping door Qatar en Marokko, dat in België en Italië gevoerd wordt.

De PS-politica herhaalt in een mededeling aan het persbureau Belga dat ze ‘op geen enkele manier’ betrokken is bij die zaak, maar dat de ‘politieke en media-aanvallen van de voorbije weken’ niet alleen ‘haar imago beschadigen, maar ook het werk van de subcommissie Mensenrechten’.

In tegenstelling tot haar partijgenoot Marc Tarabella, die ook zetelt in het Europees Parlement, hebben de Belgische autoriteiten in het geval van Marie Arena niet gevraagd om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen. Arena benadrukt in de mededeling dat er geen huiszoekingen zijn geweest in haar woning of haar kantoor en dat ze op geen enkele manier gerechtelijk betrokken is.

De naam van Arena is in de media wel gevallen in het corruptiedossier, vanwege haar contacten met Antonio Panzeri, een van de verdachten, en vanwege haar positie aan het hoofd van de subcommissie Mensenrechten. De vergaderingen van die subcommissie zouden het voorwerp kunnen zijn geweest van pogingen tot manipulatie door corrupte personen, zo blijkt uit elementen van het onderzoek die in de pers gelekt zijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen