Foto:  rr

Verdachte van moord op tienermeisje en ontvoering jonge zusje eerder veroordeeld voor brandstichting

Een 37-jarige man is vrijdagochtend dood teruggevonden in Plainevaux, een deelgemeente van het Luikse Neupré. In zijn auto werd een meisje van 2,5 jaar oud aangetroffen. Verderop werd het levenloze lichaam van een tienermeisje gevonden. De twee zijn halfzussen uit Anderlecht en waren sinds donderdag vermist.

Het lichaam van de man werd vrijdagochtend omstreeks 8 uur ontdekt in Plainevaux, een deelgemeente van het Luikse Neupré. Volgens de eerste vaststellingen zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd. Enkele minuten later werd het meisje van 2,5 jaar aangetroffen in het voertuig van de man, die vlakbij geparkeerd stond. Zij verkeert in goede gezondheid.

Het meisje is afkomstig uit Anderlecht en was sinds donderdag vermist. Meteen werd een grote zoektocht gestart naar haar 14-jarige zus, die bij haar was toen ze verdween en wiens rugzak in de auto aangetroffen werd. Het was uiteindelijk een 27-jarige jogger die later in de voormiddag, zowat tien kilometer noordelijker langs een bospad in Ougrée, haar levenloze lichaam aantrof. De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar volgens de procureur is er sprake van geweld en zou het gaan om opzettelijke doodslag. Naast haar lichaam lag een erg grote steen. Mogelijk is ze daarmee om het leven gebracht. Dat wordt onderzocht.

Halfzussen

Volgens het parket van Luik zijn beide feiten gelinkt. De twee meisjes zijn halfzussen afkomstig uit Anderlecht en waren sinds donderdag als vermist opgegeven. De man zou de oudste van de twee hebben benaderd op sociale media en voorgesteld hebben om samen te gaan shoppen. Die zou het aanbod aanvaard hebben en haar kleine zus hebben meegenomen.

Wat er daarna gebeurd is, wordt onderzocht. De autopsie op het lichaam van de tiener vindt maandag plaats, zegt de procureur des Konings van Luik.

De vraag is ondertussen ook of het jongste zusje kan ophelderen wat er gebeurd is. Volgens het parket zal worden getracht via videoverhoor te weten te komen wat ze zich nog herinnert. ‘Maar gezien haar jonge leeftijd is dat hoogst onwaarschijnlijk’, zei procureur Philippe Dulieu. ‘We moeten ook opletten dat we haar geen trauma bezorgen.’

   • Oud genoeg voor sociale media? Bewijs het!

De man die uit het leven stapte, is bekend bij het gerecht. In februari 2022 werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar. Hij had op 2 september 2020 in Eupen ingebroken en brand gesticht in het appartement van zijn ex-vriendin.

Of dat op een of andere manier met de zaak te maken heeft, zal het onderzoek moeten uitwijzen. Volgens de procureur zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat er nog een derde persoon betrokken zou zijn bij het dossier.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen