Foto:  AP
voetbal

Spaanse kranten hard voor onzichtbare Eden Hazard tegen vierdeklasser: ‘Een verloren zaak’

Real Madrid heeft zich met een moeizame 0-1-zege tegen vierdeklasser Cacereño geplaatst voor de 1/8ste finales van de Copa del Rey, de Spaanse beker. Eden Hazard kreeg nog eens zijn kans in de basisploeg, maar kon die niet benutten op een slecht veld.

De wedstrijd tegen Cacareño was geen pretje voor de spelers van Real Madrid. Een weekavond in de winter, op een veld waarop je je comfortabeler voelt op laarzen dan op voetbalschoenen. Geen cadeau voor Eden Hazard om zich daar in de gratie te spelen van trainer Carlo Ancelotti.

De laatste keer dat hij in de basis had gestaan, was in de Champions League, op 11 oktober 2022 (1-1 uit bij Shakhtar Donetsk). Dus moest de Belgische voetballer zich hier nog eens bewijzen. Volgens de Spaanse sportkranten liet hij die kans onbenut.

‘Hazard stelde nog maar eens teleur’, schreef Sport. ‘Hij was totaal onzichtbaar in een wedstrijd waarin hij niet één schietpoging ondernam. Hij kwam naar hier als een van de beste spelers van Europa en de revelatie van het WK 2018, maar hij putte het geduld van de fans uit met teleurstellende prestaties. De bekermatch tegen Cacereño was weer zo een. Hazard kreeg de kans iets te tonen, nadat hij in een interview had gezegd dat dit zijn jaar zou worden. Hij ondernam niet één doelpoging, niet één dribbel, gaf geen enkele voorzet, maar verloor vijf keer de bal en won slechts één duel. Daartegenover stond één sleutelpass. Teleurstellend. Ancelotti besloot hem naar de kant te halen en de jonge Álvaro Rodríguez een kans te geven. Meteen erna scoorde Rodrygo.’

Kleinere spelers

‘Hazard is een verloren zaak’, schreef AS. ‘Ancelotti neemt hem in bescherming op zijn persconferenties en probeert hem moed in te spreken, maar houdt hem wel uit de ploeg.’ Ook nu zei de Italiaanse coach niets slechts over onze landgenoot, die in de 68ste minuut werd gewisseld, een minuut voordat Rodrygo scoorde na een knappe dribbel.

‘Ik ben tevreden over wat Eden getoond heeft. Het is moeilijk om spelers individueel te beoordelen. Het was een wedstrijd die we niet gewend zijn. Vooral kleinere spelers als Hazard en Rodrygo hebben daar het meest last van, maar Hazard heeft gedaan wat hij moest’, zei Ancelotti. Die andere kleine speler, de Braziliaan Rodrygo, besliste wel de match.

De Real-coach was niet te spreken over de staat van het veld. ‘Daarop kun je niet voetballen. Voor mij is dit een andere sport. Het is mooi dat kleine ploegen zich kunnen meten met grote clubs. Dat is mooi voor de fans, maar de fans willen ook goed voetbal zien.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden