Foto:  REUTERS

Ronaldo tekent voor 200 miljoen euro per jaar bij Saoedische ploeg

Cristiano Ronaldo heeft een contract tot medio 2025 ondertekend bij Al-Nassr. Dat heeft de club uit Saudi-Arabië vrijdagavond bekendgemaakt. De Portugees zal er het duizelingwekkende bedrag van 200 miljoen euro per seizoen opstrijken. Dat is het grootste salaris ooit in het voetbal.

De 37-jarige aanvaller, vijf keer winnaar van de Gouden Bal, forceerde in november een vertrek bij Manchester United. Na een bijzonder kritisch interview liet Manchester United het contract van de grootverdiener ontbinden.

De Portugees zei in een interview met Piers Morgan onder meer dat hij zich verraden voelde door de Engelse club en dat trainer Erik ten Hag hem wilde provoceren. Ronaldo kreeg in de eerste maanden van dit seizoen weinig speeltijd van de nieuwe Nederlandse trainer.

De Portugees brak zo’n twintig jaar geleden in eigen land door bij Sporting Club de Portugal en verhuisde in 2003 naar Manchester United. Zes jaar en vele prijzen later stapte Ronaldo over naar Real Madrid, waarmee hij onder meer vier keer de Champions League won. Hij is met 140 doelpunten de topscorer aller tijden van dat toernooi.

Ronaldo voetbalde tussen 2018 en 2021 voor Juventus en keerde daarna terug naar Manchester. Dit seizoen belandde de wereldster onder Ten Hag op de bank, waarna Ronaldo een vertrek forceerde. Nu begint hij dus aan een avontuur van 2,5 jaar bij Al-Nassr.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden