Foto:  belga

Paus Franciscus vraagt te bidden voor ‘erg zieke’ voorganger Benedictus

Paus emeritus Benedictus XVI (95) is ‘erg ziek’. Dat heeft paus Franciscus woensdag gezegd tijdens zijn wekelijkse audiëntie, en het werd later bevestigd door het Vaticaan.

‘Ik zou jullie willen vragen tot een speciaal gebed voor paus emeritus Benedictus: om zijn herinnering in stand te houden want hij is erg ziek, om de Heer te vragen hem te troosten en te steunen’, aldus Franciscus.

De gezondheidstoestand van Benedictus is de afgelopen uren verslechterd, bevestigde een woordvoerder van het Vaticaan even later. Die voegde eraan toe dat de situatie op dit moment ‘onder controle’ zou zijn.

Lichamelijk zwak

Joseph Alois Ratzinger, geboren op 16 april 1927 in Duitsland, werd in 2005 paus Benedictus XVI. Hij trad in 2013 af door zijn gezondheidstoestand. Sindsdien woonde hij relatief geïsoleerd in een klooster in het Vaticaan. Al maanden klinkt het dat Benedictus lichamelijk zwak zou zijn en amper nog zou kunnen spreken.

Benedictus was de eerste paus in 700 jaar die aftrad. Ook de huidige paus Franciscus (86) liet die mogelijkheid al open.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden