camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

oeps … 2022

Goed foute outfits

dinsdag 27 december 2022 om 3.25 uur

GC Images

Wie dacht dat ingetogen mode in een postcoronatijdperk de toon zou zetten: vergeet het maar. Het voorbije jaar haalden heel wat sterren alles uit de kleerkast om viraal te gaan. Soms liep dat goed af, soms ging het goed fout.

Zo bloot als een pier

Dan heb je een supermodellenlijf met benen waar geen eind aan komt en dan stop je ze weg: de absurdste en tegelijk ook de moedigste outfit van 2022 was die van Heidi Klum voor haar eigen Halloweenfeestje. De Duitse had zich verkleed als regenworm – wat een slijmerige middelvinger naar de objectivering was me dat, zeg. Haar sexy modellenloopje showen was er voor een keer niet bij: aangezien ­Heidi-de-worm armen noch benen had, moest ze de rode loper op kronkelen. Haar man Tom Kaulitz, die verkleed was als een visser met een oogprobleem dat dringend ­medische aandacht verdiende, hield haar aan zijn lijn.

Klum maakt er al jaren een sport van om met spraak­makende kostuums voor Halloween op de proppen te komen. Zo liet ze zich een paar extra armen aannaaien als de hindoegodin Kali in 2008, pakte ze uit met een stokoude versie van zichzelf in 2013 en deed ze in 2018 de groene verf pieken als prinses Fiona uit Shrek. Ook hoogzwanger deed Klum vrolijk mee aan de Halloweengekte: haar dikke buik verstopte ze slim in de appel en de slang uit de tuin van Eden (het klinkt ingewikkeld, maar googel het en u snapt het meteen). En toch: haar allerbeste Halloweenkostuum is zonder twijfel dit pierenpak vol zelfrelativering, dat zowel doet lachen als gruwen.

Wie het jurkje past, trekke het kapot

 Getty Images

Met de nieuwe oude kleren die de keizerin van de sociale media droeg op het Met Gala in New York, werd alleen ­prinses-Fionagroen gelachen. Kim Kardashian verscheen toen op de rode loper in de jurk die Marilyn Monroe aanhad toen ze in 1962 ‘Happy birthday’ zong voor de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Kardashian vermagerde twee kleding­maten om haar beroemde poep in de ­fragiele jurk te murwen, maar het mocht niet baten. Na haar defilémomentje bleek de stof gescheurd en waren ook een handjevol kristallen afgerukt. Hare Rond­gekonte ontkende dat ze een stuk Amerikaanse geschiedenis had verminkt. Ook de eigenaar van Monroes jurk, het museum ­Ripley’s believe it or not, minimaliseerde Kardashians talent om kleren van andere sekssymbolen te verknoeien.

Wit is niet altijd schoon

 ddp socialmediaservice

Over naar de ex-man van Kim Kardashian, die het voorbije jaar compleet de trappers verloor: Kanye West, of Ye voor de vrienden – als hij er tenminste nog heeft na dit rampjaar. De rapper en modeontwerper blunderde tijdens de presentatie van zijn modecollectie in Parijs door zijn zwarte modellen de catwalk op te sturen met een ‘White lives matter’-T-shirt en er ook zelf eentje te dragen. Met die slogan oogst je vooral duimpjes in extreemrechtse kringen. Verschillende genodigden, onder wie Willow Smith, trapten het dan ook af uit protest. Een Vogue-medewerkster die de T-shirts op sociale media ‘puur’ geweld’ noemde, provoceerde Ye nog door te lachen met haar laarzen. In de discipline vestimentair pesten was ­Kanye in 2022 stampvoetend koning.

Er werden records gebroken in 2022 en mooie dingen gemaakt, maar wedden dat u zich deze bizarre momenten uit de wereld van cultuur, media en showbizz langer zult herinneren?

Aangeraden

Niet te missen