camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

ook dat nog Crypto

Wie in de Trumps investeerde, lijdt voorlopig zwaar verlies

De NFT’s die Donald Trump pas lanceerde, zijn intussen alweer fors in waarde gekelderd. Zijn vrouw Melania Trump deed het hem al voor.

maandag 26 december 2022 om 3.25 uur

Trump verkocht de NFT’s niet voor het geld, zei hij. Hij vond ze vooral ‘schattig’. rr

Amper 12 uur kostte het ­Donald Trump tien dagen geleden om online 45.000 Non-Fungible Tokens (NFT’s) te verkopen, digitale afbeeldingen waarvan het eigenaarschap wordt bijgehouden in een logboek (de blockchain).

Tegen 99 dollar per stuk ­leverde dat hem zo’n 4,45 miljoen dollar op, al was het hem naar eigen zeggen niet om het geld te doen. Neen, hij noemde de cartooneske afbeeldingen van hem als astronaut, cowboy of superheld bovenal ‘schattig’, en daarom de moeite van het verkopen waard.

De vraag is of wie zich ertoe liet verleiden om een NFT van Trump te kopen, daar vandaag nog steeds gelukkig mee is. Liep de doorverkoop na de lancering aanvankelijk als een trein, dan is die tien dagen later zo goed als stilgevallen. De prijzen van de digitale werkjes daalden navenant.

   • Koop Trump-NFT’s voor 99 dollar

De prijs van de NFT’s steeg door de grote vraag aanvankelijk tot gemiddeld 680 dollar per stuk, maar zondag was de gemiddelde verkoopprijs al ­gedaald tot 344 dollar, blijkt uit een analyse van de gespecialiseerde website Cryptoslam. Dat is zo goed als een halvering. De minimumprijs van de allergoedkoopste NFT’s uit de collectie van Trump zakte zelfs met bijna 75 procent, van zo’n 1.000 dollar op het hoogtepunt vorige week tot 255 dollar zondagmiddag.

De voormalige president van de Verenigde Staten dreigt daarmee zijn vrouw Melania achterna te gaan. Zij lanceerde begin dit jaar al haar NFT-collectie, voornamelijk gestileerde portretten van haarzelf. Bij de lancering ervan wisselden die van eigenaar voor prijzen van rond de 35.600 dollar per stuk. Melania Trump betaalde op een zeker­ moment zelfs 170.000 dollar voor een NFT uit haar ­eigen ­collectie.

Vandaag staan de NFT’s uit de collectie van Melania online te koop vanaf 2 solana, een ­populaire cryptomunt. ­Om­gerekend is dat … 22 dollar. Een verlies van meer dan 99,9 procent.

Aangeraden

Niet te missen