Foto: belga

Opnieuw bijna honderd coronapatiënten op intensieve zorg

Er werden tussen 16 en 22 december in ons land gemiddeld 130,1 covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging van 19 procent in vergelijking met een week ervoor, zo blijkt vrijdag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Er liggen 1.985 patiënten met of door Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen (+ 25 procent). Op de afdeling intensieve zorg liggen 96 coronapatiënten, een stijging met 37 procent.

Tussen 13 en 19 december testten dagelijks gemiddeld 1.440 personen positief op het coronavirus. Dat is een stijging met 1 procent in vergelijking met de week ervoor. De positiviteitsratio zakt naar 16,3 procent. In diezelfde periode overleden dagelijks gemiddeld 10,3 personen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat is een toename met 41 procent ten opzichte van de vergelijkingsperiode.

Het reproductiegetal daalde lichtjes en ligt op 1,09, wat erop wijst dat de epidemie nog steeds aan kracht wint. In totaal hebben op 19 december bijna 3.850.000 personen een tweede booster gekregen, of 41 procent van de volwassen Belgische bevolking.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen