Foto: Fred Debrock

Ziekenhuisopnames van coronapatiënten op hoogste niveau sinds zomer

Haast alle coronaparameters blijven in stijgende lijn. Dat blijkt dinsdag uit het epidemiologische rapport van gezondheidsinstituut Sciensano. Zo werden er tussen 13 en 19 december dagelijks gemiddeld 126,3 patiënten met covid-19 in het ziekenhuis opgenomen. Dat is het hoogste cijfer sinds 1 augustus en impliceert een stijging van 27 procent in vergelijking met een week ervoor.

Er liggen 1.948 patiënten met of door covid-19 in de Belgische ziekenhuizen (+30 procent). Dat is het hoogste cijfer sinds 28 juli. Op de afdeling intensieve zorg liggen 81 coronapatiënten, een stijging van 23 procent.

Tussen 10 en 16 december testten dagelijks gemiddeld 1.435 personen positief op het coronavirus. Dat is een stijging van 4 procent in vergelijking met de week daarvoor. Het reproductiegetal daalde lichtjes en ligt op 1,13, wat erop wijst dat de epidemie nog altijd aan kracht wint. De positiviteitsratio ligt op 16,7 procent en bleef daarmee nagenoeg stabiel.

In de periode van 10 tot 16 december overleden dagelijks gemiddeld tien personen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat is een stijging van 56 procent ten opzichte van de vergelijkingsperiode.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen