Foto:  AP

Meter prins William verontschuldigt zich voor racistisch incident

Lady Susan Hussey (83), de meter van prins William, heeft Ngozi Fulani persoonlijk ontmoet om haar excuses aan te bieden. Vorige maand stelde de hofdame ongepaste vragen aan een zwarte gast tijdens een receptie van koningin Camilla, waarna ze ontslag nam.

‘Lady Susan wil zich meer bewust worden van de gevoeligheden en is dankbaar voor de gelegenheid om meer te weten te komen over de problemen op dat gebied’, reageerde Buckingham Palace vrijdag na een incident waarbij Lady Susan Hussey ongepaste vragen stelde aan Ngozi Fulani, een zwarte gast op een receptie van koningin Camilla.

Tijdens een gesprek met Fulani vroeg de hofdame haar op de receptie waar ze vandaan kwam. Het gesprek werd steeds ongemakkelijker doordat Hussey ongepaste vragen bleef stellen over haar etnische afkomst. Het Britse paleis veroordeelde het incident en zei dat de opmerkingen van Hussey ‘onaanvaardbaar en zeer betreurenswaardig’ waren. Volgens de verklaring zouden de twee vrouwen vrijdag een ontmoeting hadden gehad ‘vol warmte en begrip’.

Fulani, die volgens Buckingham Palace ‘ten onrechte een verschrikkelijke stortvloed van misbruik op sociale media en elders over zich heen kreeg’, heeft de verontschuldigingen van de hofdame aanvaard en ‘beseft dat er geen kwade opzet in het spel was’. Ook de koning en koningin zouden op de hoogte zijn van de ontmoeting en ‘zijn verheugd dat beide partijen dit resultaat hebben bereikt’.

Na het incident beloofde Buckingham Palace om ‘meer te doen’ rond diversiteit en om het medewerkersbestand uit etnische minderheden te verhogen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen