Heel wat ongevallen op gladde wegen, vooral in West-Vlaanderen

Het gladde wegdek zorgde vrijdagochtend op verschillende plaatsen voor problemen. Zo kwamen in de West-Vlaamse politiezone Het Houtsche sinds donderdagavond zo’n twintig incidenten binnen die te maken hadden met gladheid.

Bij politiezone Het Houtsche (Beernem-Oostkamp-Zedelgem) doet men melding van ongeveer twintig incidenten sinds donderdagavond. ‘Allemaal gerelateerd aan het gladde wegdek’, aldus Maarten Vansteenkiste van de politiezone. ‘Sinds 22 uur zijn de oproepen beginnen binnenlopen. Het gaat dan vooral om ongevallen met stoffelijke schade, of fietsers die vallen en lichtgewond raken. Ernstige incidenten zitten daar niet bij.’

Ook in Zedelgem raakten enkele wagens van de weg door het gladde wegdek. ‘Er viel niet te remmen’, getuigt iemand. Het ergste zou volgens Vansteenkiste nu wel achter de rug moeten zijn. ‘De strooidiensten zijn volop bezig en de ochtendspits is achter de rug”, zegt hij. ‘Dus normaal gezien zullen we rond de twintig incidenten blijven in onze zone. Al manen we natuurlijk iedereen aan om voorzichtig te blijven.’

Voor een moeder en haar drie maanden oude babyliep het in de landelijke wegen in Roeselare dan weer nipt goed af. Haar voertuig gleed van de weg en raakte daarbij een duiker. De wagen belandde uiteindelijk op zijn dak in de beek. Gelukkig voor de vrouw en haar kind staat er momenteel weinig water in de beek.

De brandweer, een MUG-team en een ambulance snelden kort nadien ter plaatse. ‘We hebben de vrouw en het kind veilig kunnen bevrijden uit het voertuig. Zij geraakten bij het hele voorval niet gewond, maar werden wel ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.’

File richting Brugge

Ook langs de E403 in Izegem, op wandelafstand van het op- en afrittencomplex Izegem Haven, gebeurde een ongeval. Zwaargewonden vielen er niet, maar door het voorval ontstond wel een serieuze file in de richting van Brugge.

In Oostkamp ramde een wagen donderdagavond al omstreeks 22 uur een elektriciteitspaal in de spekgladde Moerbrugsestraat. De bestuurder was er de controle over zijn wagen verloren en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder kwam er gelukkig zonder lichamelijke averij van af.

Code geel

De waarschuwing van het KMI voor gladde wegen blijft nog even gelden. Tot 14 uur geldt code geel voor het hele land. Voor de provincies West- en Oost-Vlaanderen gold vanmorgen code oranje.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen