Foto:  ap
Duitsland

Bekende Duitse chef-kok betrokken bij mislukte staatsgreep

Frank Heppner, een bekende chef-kok uit München, zou betrokken geweest zijn bij de mislukte staatsgreep van een extreemrechtse groepering. Daarbij werden afgelopen week 25 mensen opgepakt.

De rol van de 62-jarige Frank Heppner zou erin bestaan om na de coup ‘de kantines van het Duitse Rijk’ over te nemen en de militaire troepen te bevoorraden. Dat schrijft de Oostenrijkse krant Die Presse. Heppner is de schoonvader van David Alaba, een voetballer bij Real Madrid. Hij zou zijn opgepakt in zijn restaurant in het Oostenrijkse skioord Kitzbühel.

Volgens de Britse krant The Guardian werd behalve de chef-kok ook een voormalige politieman gearresteerd. De politieman is nog ingezet geweest was de bewaking van joodse instellingen tegen terreuraanvallen.

Deze week raakte bekend dat een extreemrechtse splintergroepering de macht wilde grijpen en een nieuw Duits leger wilde opzetten. De groep zou het plan hebben opgevat om een gewapende overval te plegen op de Bondsdag. Spil van de groepering is volgens de openbaar aanklager de adellijke vastgoedhandelaar prins Heinrich XIII Reuss.

Volgens het Duitse gerecht gaat het om een uiterst gevaarlijke stroming. Afgelopen week zijn al 25 mensen aangehouden. Tegen 27 anderen loopt nog een gerechtelijk onderzoek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen