blokkade

Situatie op Brussels Airport normaliseert na blokkade door gestrande passagiers

Een 200-tal misnoegde reizigers die de weg versperden op pier B in de luchthaven van Zaventem, hebben hun verzet gestaakt. Ze werden gerustgesteld met info over een toekomstige vlucht.

‘Er is een sms gestuurd naar de reizigers met informatie over een toekomstige vlucht. Voor veertig gestrande reizigers wordt een visum voorzien zodat ze de luchthaven kunnen verlaten’, laat woordvoerster Nathalie Pierard van Brussels Airport weten. Daarmee is het tumult op pier B van de luchthaven in Zaventem grotendeels van de baan.

Een eerdere versperring van een 200-tal reizigers zorgde ervoor dat de luchthaven mensen via een omweg richting het vliegtuig moest begeleiden. Dat veroorzaakte vertragingen van 30 tot 45 minuten. Die waren vooral te merken voor wie vanaf pier B reisde. Die pier dient voor vluchten met bestemming buiten de Schengenzone.

Defect toestel

De reizigers kwamen op de luchthaven vast te zitten na een technisch defect aan een toestel van Brussels Airlines. In een vlucht naar Kameroen kwam het boven Frankrijk in de problemen. Het vliegtuig keerde terug naar Brussel. Omdat er maar een keer per dag naar Kameroen wordt gevlogen en die vluchten goed gevuld zijn, dreigden velen op de luchthaven te stranden. De luchthaven verlaten kon niet: daartoe hadden de reizigers geen gepast visum.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen