Foto:  epa-efe

Tientallen gewonden door treinbotsing in voorstad Barcelona

In een station van een noordelijke voorstad van Barcelona is woensdagochtend omstreeks 7.50 uur een pendeltrein ingereden op een stilstaande trein. Beide treinen hadden het centrum van de Catalaanse hoofdstad als bestemming. Daarbij zijn zowat 150 mensen gewond geraakt, aldus de Civiele Bescherming.

Drie mensen werden naar het ziekenhuis gebracht, maar de meeste passagiers kwamen er met lichte verwondingen van af. Het gaat vooral om kneuzingen aan de armen of benen.

‘Er was paniek, geschreeuw en angst. De veiligheidsgebreken zijn onaanvaardbaar’, getuigt een passagier aan verslaggevers van de Spaanse krant La Vanguardia. Tijdens de ochtendspits zitten de voorstedelijke treinen meestal vol, waardoor veel mensen geen zitplaats kunnen vinden. Bij de lichtste schok zijn er dan ook veel valpartijen.

De oorzaak van het ongeval, dat plaatsvond in het station van Montcada i Reixac, is nog onbekend. Een vaak geuite kritiek is dat er te weinig in het spoorwegsysteem wordt geïnvesteerd. Treinen komen te laat of helemaal niet aan en er zijn geregeld kleine ongevallen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen