Recept Voor bij wat brood
Luchtig opgeklopte boter
Luchtige, opgeklopte boter kregen we al vaak op restaurant voorgeschoteld, maar het was nog nooit in ons opgekomen om zoiets zelf te maken. Het blijkt doodeenvoudig te zijn en het oogt erg chique op je feesttafel. Je brengt de botertjes op smaak zoals je wil: simpelweg met een snuf zout of wat gewaagder met een lepeltje miso, wat verkruimelde nori, citroenzeste of chilipoeder.
VOOR 4 PERSONEN
● 250 g boter op kamertemperatuur
● 8 el volle melk op kamertemperatuur
+ smaakmaker naar keuze
BEREIDING
1. Snijd de zachte boter in blokjes en doe in een hoge mengkom (het gaat spetteren!). Doe de melk erbij en klop met de kloppers van een elektrische mixer. Als het te veel spettert kan je de kom afdekken met een propere handdoek. Blijf kloppen tot de melk is opgenomen in de boter en klop dan nog enkele minuten tot de boter mooi luchtig is.
2. Voeg je smaakmaker toe en klop tot alles onder de boter is gemengd. Zet niet meer in de koelkast voor het serveren, maar bewaar op een koele plaats zodat de boter zacht en smeerbaar blijft.