camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Recept Bijgerecht

Romige pastinaak uit de oven met hazelnootkruim


Door
Foto’s

zaterdag 10 december 2022 om 3.25 uur


In room en witte wijn gegaarde pastinaken, toegedekt onder een krokant laagje geroosterde hazelnoten. Dit is een bijgerecht waarin alles perfect op z’n plaats valt, en dat zowel bij vlees als vis of een vegetarische schotel past.


VOOR 4 TOT 6 PERSONEN


  500 g (kleine) pastinaken

  75 ml witte wijn

  200 ml room

  50 g hazelnoten (gepelde)

  25 g panko

  Enkele takjes verse tijm

  1 klont boter en olijfolie

  Zwarte peper en zout

  Ook nodig: bakpapier


BEREIDING

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Schil de pastinaken en snijd overlangs doormidden (grote exemplaren kan je in vieren snijden). Leg in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Doe er een flinke klont boter, de wijn en tijm bij. Dek toe met een natgemaakt stuk bakpapier. Stop goed toe aan de randjes zodat de stoom niet kan ontsnappen. Zet 25 minuten in de oven tot de pastinaken iets verder dan beetgaar zijn.

2. Haal het bakpapier eraf en overgiet met de room. Strooi er de panko en grof gehakte hazelnoten over. Besprenkel met olijfolie en geef alles een extra draai van de pepermolen. Zet nog 20 minuten in de oven, tot de room is ingekookt en het kruim bruin kleurt.



Aangeraden

Niet te missen