Recept hapje
Chips met zure room en garnalen (of zeekraal)
Chips gebruiken als een toastje: het is een tikje kitsch, maar dat vergeef je ons als je het proeft. We combineren het hier met kruidige zure room en zilte garnalen. Wil je voor een vegetarische versie gaan, gebruik dan zeekraal. Die hoef je voor deze bereiding niet te blancheren: het is net lekker als je die rauw en knapperig op het toastje serveert.
● 1 zak artisanale chips (deze chips zijn iets robuuster en kunnen beter dienstdoen als toastje)
● 200 ml zure room
● Zwarte peper
● Kneepje citroensap
● 200 g gekookte roze garnalen (type gamba), gepeld, of 50 gram zeekraal
● 1 busseltje bieslook
BEREIDING
1. Snipper de bieslook fijn. Meng onder de zure room. Kruid met peper (zout is niet nodig, omdat de chips al zout zijn) en een kneepje citroensap.
2. Zet de chips, garnalen of zeekraal en zure room op tafel en laat je gasten zelf toastjes maken: deze hapjes zijn op hun best als ze à la minute gemaakt worden. Zo krijgen de chips niet de kans om wak te worden en zijn ze krakend krokant.