Recept Bijgerecht
Lauwe salade van gestoofde raapjes, dragon en geroosterde amandel
Wie dacht dat rapen niet feestelijk konden zijn, krijgt lik op stuk met deze elegante, lauwe, romige salade. Door de raapjes heel langzaam glazig te laten stoven in een duizelingwekkende hoeveelheid boter, worden ze (niet toevallig) boterzacht en zoet van smaak. De dragon geeft het geheel een verrassend smaaklaagje en de amandel maakt het af. Ook voor sceptici!
VOOR 4 PERSONEN
● 750 g rapen
● 50 g amandelschilfers
● 1 citroen, de schil
● 3 takken verse dragon
● 75 g boter
● Peper en zout
● 1 tl graanmosterd
BEREIDING:
1. Schil alle rapen en snijd ze in partjes. Smelt de boter in een kookpot en doe er de partjes in, kruid met zout. Stoof de rapen onder deksel op een laag vuurtje tot ze zacht zijn. Verwarm intussen een pan zonder vetstof en laat hierin de amandelschilfers bruinen.
2. Meng de mosterd onder de gestoofde raapjes en schik ze op een schaal, giet er het stoofvocht over en kruid met zwarte peper en eventueel nog wat extra zout. Werk af met de blaadjes dragon en de amandelschilfers.