Foto:  Jan Van der Perre
Antwerpen

Minderjarigen opgepakt voor oproep tot rellen na match Marokko

De Antwerpse politie heeft dinsdag twee minderjarigen opgepakt in aanloop naar de kwartfinale tussen Marokko en Spanje op het WK voetbal. Het duo had via sociale media opgeroepen om massaal op straat te komen en ‘de Meir leeg te halen’ na afloop van de match.

Opnieuw vreest men in Antwerpen dat er kleine rellen zullen ontstaan na de WK-match van Marokko, dat het vandaag opneemt tegen Spanje. Onder meer via Snapchat ging een bericht rond dat elke buurt op het Kiel, in Borgerhout en in Deurne oproept om naar de Meir te gaan om daar alles leeg te halen. ‘Als we allemaal samen komen, kunnen de flikken niks meer doen.’

Via haar eigen kanalen op sociale media liet de lokale politie van Antwerpen al weten dat ze op de hoogte is van berichten ‘die onder meer aanzetten tot vernielingen’.

‘Er volgde een doorgedreven onderzoek. De politie kwam twee minderjarige verdachten uit Borgerhout en Schoten op het spoor’, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De verdachten werden dinsdag in de loop van de dag gearresteerd. ‘Ze zullen zich moeten verantwoorden bij de jeugdrechter’, aldus Bruyns.

Vorige week, na de voetbalmatch tussen Marokko en Canada, maakte de Antwerpse politie een zware balans op na de uit de hand gelopen straatfeesten bij Marokkaanse supporters. In totaal werden toen 35 personen bestuurlijk gearresteerd. Drie politiemensen, allen leden van het bemiddelingsteam, raakten gewond. Twee werden geraakt door vuurwerk, één iemand werd bekogeld met stenen.

Op Facebook roepen verschillende mensen ook op om hun kinderen thuis te houden en te controleren of ze aanwezig zijn op school. ‘Graag iedereen die kinderen heeft die dag uw zoon, dochter of non-binair kind te controleren op hun aanwezigheid thuis of tijdens de les. Graag dit bericht delen. Bij dezen is iedereen gewaarschuwd!’, staat er.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen