Foto:  Invision

Actrice Kirstie Alley, bekend van ‘Cheers’ en ‘Look who’s talking’, overleden

De Amerikaanse actrice Kirstie Alley – onder andere bekend van haar rol als Rebecca in de sitcom Cheers – is overleden aan kanker, meldden haar kinderen op Twitter. De actrice werd 71 en was onlangs nog te zien in Dancing with the stars.

Alley verwierf bekendheid in 1987 toen ze als Rebecca Howe een hoofdrol vertolkte in de populaire NBC-reeks Cheers, waarvoor ze in 1991 zowel een Emmy als een Golden Globe won. Een tweede Emmy kreeg ze voor haar vertolking van Sally Goodson in David’s Mother in 1994.

Daarnaast schitterde de actrice onder andere ook in televisieshows als Veronica’s closet en op het witte doek in Look who’s talking (1989), It Takes Two (1995) en Drop dead gorgeous (1999). De actrice nam ook deel aan Dancing with the stars en was eerder dit jaar nog te zien in The masked singer.

Actrice Kirstie Alley, bekend van ‘Cheers’ en ‘Look who’s talking’, overleden
Met de cast van Cheers.  Foto:  Alamy Stock Photo

Het overlijden van de actrice werd aangekondigd door haar kinderen True en Lillie Parker via een officieel statement op Twitter. ‘Aan al onze vrienden over de hele wereld... We moeten u helaas meedelen dat onze ongelooflijke, felle en liefdevolle moeder is overleden na een gevecht met kanker. Ze werd omringd door dichte familie en vocht tegen haar ziekte met enorme kracht. Haar passie voor het leven, haar kinderen, kleinkinderen en haar vele dieren, en laat ons niet vergeten haar eeuwige vreugde om te creëren, waren ongeëvenaard en zorgen ervoor dat we geïnspireerd blijven om het leven ten volle te leven zoals zij dat deed.’

‘Kirstie was een van de meest bijzondere relaties die ik ooit had’, reageerde acteur John Travolta op Instagram. ‘Ik hou van je en ik weet dat we elkaar opnieuw zullen zien’, schreef hij nog.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen