Warmste Week kiest voor vertrouwd concept met vaste presentatoren

Geen trio meer, wel een kwartet. De Warmste Week krijgt dit jaar met Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis vier presentatoren. Goldband en Oscar and the Wolf komen in Hasselt optreden voor het goede doel. Ook de rest van de affiche is bekendgemaakt.

Vanaf maandag 19 december strijkt De Warmste Week neer in het Stadspark van Hasselt. Dit jaar zal dat niet met verschillende presenterende duo’s zijn, maar met vier vaste presentatoren.

StuBru-stemmen Fien Germijns en Eva De Roo en hun MNM-collega’s Sander Gillis en Kawtar Ehlalouch zullen in de laatste week voor kerst non-stop radio maken voor het goede doel. Ze leven, werken en slapen er gedurende de hele actie en ze sturen reporters Robin Keyaert en Joris Brys op pad door heel Vlaanderen om verhalen te sprokkelen.

Er komt ook opnieuw een huis waar iedereen kan langskomen, al is het dit jaar geen glazen exemplaar. Elke dag zijn er gratis liveconcerten, van onder andere Bazart, Bart Peeters, Goldband, Tamino en Oscar and the Wolf.

In de slotweek staan er vijf Warmathons (rondjes lopen of wandelen om geld in te zamelen) op het programma. Op maandag 19 december geeft Stephanie Planckaert het startschot in Brugge. Op dinsdag is Sint-Niklaas aan de beurt met Sarah Mouhamou, op woensdag volgt Brussel met Mathias Vergels en donderdag Mechelen met Dieter Coppens. Op vrijdag sluit Maksim Stojanac de Warmathons af in Leuven.

Kansarmoede

Tijdens De Warmste Week komt er elke avond rond 22.15 uur een tv-uitzending met Siska Schoeters op Eén en VRT MAX. Zij blikt samen met een centrale gast terug op de mooiste momenten van de dag. ? Ook andere Eén-programma’s staan in het teken van De Warmste Week. Zo gaat Kristel Verbeke in Vlammen tegen kansarmoede op zoek naar de impact van kansarmoede op iemands leven. In twee afleveringen op Eén, op maandag en donderdag, praat ze met een honderdtal personen.

Het is de eerste keer dat de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen naar Limburg komt. De Warmste Week bindt dit jaar de strijd aan tegen kansarmoede. Vorig jaar zamelde De Warmste Week 3.203.455 euro in. De slotshow vindt plaats op kerstavond tussen 17 en 18 uur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen